Black World Tour

Melilla vol atraure els youtubers instal·lats a Andorra

El president de la societat pública, Promesa va assegurar que els famosos "prefereixen viure a Espanya i tributar al seu país"

Jesús Delgado va donar a conèixer la fiscalitat de Melilla al Black World TourSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ciutat Autònoma de Melilla va participar en l'esdevenimentBlockWorldTour Andorra 2022 que es va dur a terme a Sant Julià de Lòria el passat 1 i 2 d'abril. Així, la ciutat va difondre els seus avantatges fiscals tant a autònoms com a empreses que puguin estar interessats a instal·lar-se a la ciutat espanyola, segons informa el mitjà El Faro Melilla. En aquest sentit, el president de la societat pública, Promesa, Jesús Delgado, qui va desplaçar-se a Andorra per donar a conèixer la fiscalitat de Melilla, va assegurar que hi ha especial interès dels youtubers espanyols que tenen la residència fiscal a Andorra envers la fiscalitat de la ciutat espanyola. Així, els creadors de continguts haurien mostrat la seva predisposició per conèixer la ciutat i valorar la possibilitat de traslladar-se a viure allà.

En aquesta línia, Delgado assegurava que "competim amb Andorra amb una fiscalitat atenuant, però a favor nostre hi juga que els youtubers prefereixen instal·lar-se a Espanya i tributar al seu país". Entre aquests creadors de continguts hi ha SalvadorVerdugo, conegut com a 'Salva' amb més de sis milions de seguidors. A més, el president de Promesa, es va reunir amb el ministre Gallardo amb qui va compartir estratègies per captar aquests creadors de continguts i qui s'hauria mostrat predisposat a trobar acord de col·laboració entre el Principat i la ciutat espanyola.

Davant de la notícia, el youtuberespanyol del món dels videojocs David Díaz, conegut com a ‘Alphasniper97’ mitjançant el seu canal MoreAlpha, que ja ha carregat contra hisenda espanyola en altres ocasions, ha fet un vídeo opinant sobre la proposta: "en aquests dos últims anys, aquest titular sorprèn bastant perquè l'únic que ha fet el govern espanyol en aquest temps ha estat intentar denigrar, destruir i acabar amb la imatge d'alguns de nosaltres". Així mateix, assenyala que fiscalment Espanya només ha iniciat "diverses persecucions contra els youtubers absolutament extremes tributàriament i amb afany recaptatori".

El youtuber assegura que Melilla no "competeix amb Andorra per res. És veritat que l'IVA a Melilla és reduït i que s'hi paguen menys impostos comparats amb la resta d'Espanya, però això de competir és mentida". Tanmateix, Díaz assegura que "no importa que Espanya deixi d'ingressar perquè marxen els youtubers, el problema és que aquests mouen molt públic jove que està rebent el missatge i prenent consciència de la situació". Com a punt a favor al Principat, l'streamerposa èmfasien que"la seguretat a Andorra és impecable, es viu més tranquil i segur a Andorra que a Espanya si ets creador de contingut. Alguns sectors del territori de Melilla són un camp de batalla, és molt difícil lluitar contra Andorra", assegura. "Si Espanya cessa les persecucions i incentiva amb avantatges fiscals als youtubers, cap marxaria perquè a Espanya és un país meravellós, elproblemaés qui dirigeix el país", afegeix deixant clars els seus dubtes sobre que Andorra "deixi marxar els youtubers": "Per a Andorra la figura del youtuber és important, la popularitat del país ha crescut molt recentment i això els hi va molt bé, és un benefici mutu", conclou.

tracking