CLIMA

Alerta per l'augment del cabal dels rius

El Servei Meteorològic preveu pluges fins dijous i avisa de l'acumulació d'aigua

Alerta per l'augment del cabal dels riusProtecció Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil alerta de l'augment del cabal dels rius pels pròxims dies.Davant la previsió del Servei Meteorològic de pluges a partir del migdia d’avui fins dijous, Protecció Civil iniciarà el seguiment del cabal dels rius del país mitjançant les estacions hidrològiques, per anticipar-se a possibles crescudes dels rius i afectacions sobre el terreny. En aquest sentit, el departament i Mobilitat demanen precaució a la conducció, ja que la pluja pot fondre elmantell nival i per tant, augmentar el cabal dels rius. Per això demanen que s'evitin les activitats a les lleres dels rius i que es sigui prudent abans de conduir consultant l’estat de les carreteres prèviament, donat que hi poden haver possibles esllavissades provocades per la pluja i el desgel.

El servei Meteorològic avisa que el front que afecta el país des d'aquest migdia deixarà precipitacions arreu del territori fins dijous, tot i que amb algunes intermitències. Tanmateix, s'haactivitat un avís per acumulació de pluja. Així mateix, la neu baixarà puntualment fins als 1.800 metres demà i pot deixar fins a 40 centímetres als cims del país.

Meteorologia ja avisava des de la setmana passada que a partir d'avui iniciaria la previsió de pluja. Divendres s'espera un dia de transició, amb algunes clarianes i un flux de sud-est corresponent a la part davantera d´una nova pertorbació que afectarà durant el cap de setmana.

Les precipitacions es poden intensificar lleugerament durant el vespre i nit

tracking