INSTITUCIONS

Vives envia una carta de suport al president d'Ucraïna

El copríncep Episcopal condemna la barbàrie de la guerra en nom de les autoritats i del poble del Principat d'Andorra

Joan-Enric Vives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep episcopal Joan-Enric Vives va enviar ahir una carta de suport alpresidentd'UcraïnaVolodímir Zelenskyamb l'objectiu de manifestar el seu rebuig per les brutals agressions a la població civil indefensa, segons ha fet saber avui el seugabinetde comunicació. Entre altres coses, a la carta, s'hi pot llegirelsegüent:

"En nom propi i de les Autoritats i el Poble del Principat d'Andorra vull fer-vos arribar el nostre suport en la vostra coratjosa defensa de l'estimat Poble d'Ucraïna, que Vós tan dignament presidiu i representeu.

La guerra injusta i condemnada per les Nacions Unides que sofreix el Poble d'Ucraïna mereix el rebuig i la condemna de les Nacions amigues. En aquestes darreres setmanes hem apel·latal respecte dels principis del Dret internacional, de la Carta de les Nacions Unides i de l'Acta final dels Acordsde Hèlsinki, i exigim que Ucraïna puguicontinuaressent independent, sobirana i amb integritat territorial a l'interior de les seves fronteres internacionalment reconegudes. Aspirem al fet que el poble rus i el poble ucraïnès puguin conviure amb pau i respecte mutu, i preguem per vosaltres mentre enfortim la solidaritat envers els refugiats, l'enviament d'ajut i el suport a la vostra causa.

Condemnem la barbàrie de la guerra, els atacs que destrueixen vides humanes i violen la dignitat de les persones. Les imatges que hem vist de les agressions a persones indefenses, ens omplen de dolor i d'indignació. Ha de cessar aquesta inacceptable agressió armada, i han de ser esclarits i castigats els crims humanitaris deButxa,Járkivi Mariúpol, i enaltresciutats.

En aquests moments tan dolorosos ens sentim molt units a la vostra Persona i al vostre Govern, Sr.president, així com a tot el Poble Ucraïnès, i farem tot els esforços possibles perquè Ucraïna recuperi la pau injustament arrabassada."

tracking