FEDA rep dos transformadors d'última generació a La Gonarda

La parapública defensa que han estat dissenyats amb la normativa europea Ecodesign Tier 2 que garanteix que siguin més respectuosos amb el medi ambient i més eficients

Els transformadors entraran en servei el 2023, un com s'enllesteixi la infraestructura a finals del 2022FEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova Estació Transformadora i Repartidora de La Gonarda ha rebut els dos transformadors de potència que entraran en servei el 2023 -un com s'enllesteixi la infraestructura a finals del 2022- i que donaran servei a l'ETR per garantir el creixement del subministrament elèctric de les Valls del Nord ioptimitzar el repartiment del consum elèctric entre les dues valls, segons informa FEDA en un comunicat.

Els transformadors han estat dissenyats amb la nova normativa europea Ecodesign Tier 2 quegaranteix que siguin més respectuosos amb el medi ambient i més eficients, ja que, segons defensa la companyia, utilitzaranoli èster sintètic, que aporta una major seguretat, sent biodegradable i amb un punt d’inflamació molt més elevat que els olis convencionals minerals. Així mateix, la infraestructura també s'ha dissenyat intentant reduir al mínim l'impacte visual. En aquest sentit, FEDA justifica ques’ha fet un estudi volumètric i paisatgístic específic, adaptat a l’entorn, amb tots els equipaments elèctrics ocults als vianants, i s’ha previst una il·luminació que passi desapercebuda a l’exterior i una coberta vegetal que doni continuïtat al vessant de la muntanya, deixant l’ETR totalment integrada. Igual que amb els transformadors, les últimes tecnologies també permetran que la resta dels equipaments elèctrics siguin d’un volum menor i quedin ocults a l’interior de l’edifici.

D'altra banda, la parapública apunta que els nous transformadors són molt silenciosos, ja que si l'habitual en el mercat són uns70 dB, aquests estan certificats a 48 dB a 2 metres, un nivell de so inferior al d’un aplec de persones o un rentaplats.

tracking