Salut mental

El SAAS detecta un augment d'intents de suïcidi

El 2021 es van atendre 45 intents autolítics al Principat, vuit més que el 2020

La consellera general del PS Susanna Vela.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Salut Mental delSAASha detectat un augment del nombre d'ingressos per intents de suïcidi des del gener del 2019 i fins a la data d'avui. Concretament, i segons publica el Consell General en resposta a la sol·licitud de la consellera general del PS, Susanna Vela, el 2021 es van atendre 45 intents autolítics, el 2020 37, i el 2019 22.

Per grups d'edat, l'any passat es van registrar 9 intents de suïcidi en adolescents, tots en dones, i 29 en adults, 10 en homes i 19 en dones. Una tendència similar respecte el 2020, on es van atendre dos intents d'autolesió en nois adolescents, 11 en homes adults i 23 en dones adultes. Des de principi d'any, elSAASha atès un sol cas d'intent de suïcidi d'un adult.

El Consell General informa que en el marc del Pla integral de salut mental i addiccions (PISMA) es desplegarà una línia estratègica dedicada al suïcidi i que comptarà amb dues accions: el desenvolupament d'una estratègia nacional per a la prevenció del suïcidi i la creació d'un programa d'atenció per a persones en risc o conductes suïcides. ElSAASespera poder comptar abans de finalitzar el primer semestre d'enguany amb un equip de salut mental comunitària que permeti fer el seguiment dels pacients després de l'alta hospitalària.

tracking