TECNOLOGIA

El 91% de les empreses fan servir l'internet

La despesa total al llarg de l'any en tecnologies de la informació i les comunicacions ha estat d'uns 100 milions d'euros

Teclat ordinadorArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses d'Andorra han utilitzat ordinadors i altres tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC) en un 92% durant el 2020, segons l'informe publicat avui pel departament d'Estadística. En aquesta línia, elpercentatge del personal d’aquestes empreses que ha utilitzat TIC és de quasi el 81% i el 91% de les companyies han disposat d’accés a Internet segons les dades recollides de les 698 enquestes rebudes. Pel que fa a la connexió a Internet, la majoria d’empreses han tingut una velocitat d’entre 100MB/s i 1 GB/s i un 22% ha tingut una connexió superior a 1 GB/s. Més del 90% d'aquestes han considerat que la seva connexió a internet ha sigut suficient per a les seves necessitats.

D'altra banda, pel que fa a les empreses que han contractat especialistes en TIC, aquestes representen quasi un 20% del total per a l'any 2020 i les que hanproporcionat activitats formatives per desenvolupar o millorar els seus coneixements sobre les TIC és prop del 10%. En aquesta línia, les companyies que han pagat un servei per anunciar-se a Internet representen el 24% i les que han utilitzat una signatura digital en alguna comunicació amb agents externs representen gairebé el 50% majoritàriament, per a relacions amb l’Administració pública.

En termes globals, Estadística conclou que, una de cada dues empreses ha tingut pàgina web. Les companyies s'han digitalitzat durant el 2020, lesque han rebut comandes i/o reserves de béns o de serveis a través d’una pàgina web o d’aplicacions mòbils han representat el 15% en el sector dels serveis. Per tipus de client, i específicament en el sector dels serveis, les llars han representat al voltant del 70% i geogràficament el 57% s’ha fet amb la resta de països (47,8% a la Unió Europea i 9,3% a la resta del món per a l’any 2020).

Globalment, s’observa que el 13% aproximadament de les empreses d’Andorra han fet comandes i/o reserves de béns o serveis a través d’una web o d’aplicacions mòbils i un 85% s’han realitzat a fora del territori (amb un 75,9% per a la Unió Europea i un 9,9% per a la resta de països per a l’any 2020, tots els sectors inclosos).

L’anàlisi dels resultats recollits per Estadística mostra una despesa total en TIC al llarg de l’any, incloent despeses en ordinadors i equips perifèrics, programari, serveis, consulta i telecomunicacions, aquesta és d’uns 100 milions d’euros.

tracking