Salut notifica 304 positius de covid en una setmana

El nombre d'hospitalitzats per la infecció augmenta a 5 pacients

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els contagis de la covid es mantenen en xifres estables la darrera setmana amb la detecció de 304 positius més, gairebé la mateixa quantitat de la setmana anterior quan es van notificar 311 infeccions. El ministre Eric Jover ha informat que el total d'afectats pel virus ascendeix a 40.024 amb una reducció fins a 473 dels casos actius, que suposen una baixada de 115 persones afectades per la malaltia després de les 419 recuperacions registrades des de dimecres passat.

Jover ha indicat que ha augmentat lleugerament la pressió hospitalària perquè hi ha 5 persones ingressades. Tres estan a planta, el que representa dues més que fa una setmana, i es mantenen dos pacients amb la infecció a l'UCI, els dos amb ventilació mecànica. Jover ha destacat que l'increment d'ocupació a l'hospital "no és significatiu i és evident que estarem molt atents. No podem relaxar-nos" i ha afegit que si és necessari per un augment de l'impacte sanitari "el Govern prendria les mesures per protegir l'assistència però les dades no ens fan preveure que calgui incrementar les restriccions".

El ministre ha indicat que el nombre de contagis està estabilitzat "però el virus continua present i 304 casos no és un número menyspreable però la variant actual té menys impacte sanitari" i això permet mantenir gairebé una situació de normalitat. I ha afirmat que l'executiu avaluarà setmana a setmana l'evolució de la pandèmia "i cal veure si hi ha un component estacional i a l'estiu afluixa" i que eliminar les baixes per la covid "es podria mirar i veure en quins terminis".

L'estabilització de les xifres de la pandèmia ha fet que el Govern decideixi prorrogar una setmana les restriccions vigents i que no es canviïn les mesures. Salut manté l'obligació de portar mascaretes al centre hospitalari, als centres sociosanitaris i també a les cases pairals i llars de jubilats.

tracking