Trànsit

Mobilitat espera l'entrada de 67.000 vehicles per Setmana Santa

La sortida nacional serà més intensa el dijous 14 a partir de les 18 hores i estimen la sortida de 10.000 vehicles

Cues a la frontera del riu Runer.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mobilitat preveu que entrin al país 67.000 vehicles per Setmana Santa, 43.000 per la frontera hispanoandorrana i 24.000 per la francoandorrana, segons informen a través de Twitter. La sortida nacional serà més intensa el dijous 14 a partir de les 18 hores i s'estima que surtin 10.000 vehicles al llarg de l'episodi.

Els horaris de més afluència a la frontera hispanoandorrana serà els dies 14, 15, 16 i 17 de les 9 hores a les 14 hores i el dia 18 de les 17 hores fins a les 21 hores, pel que fa a l'entrada de vehicles. De sortida, preveuen que els trams més intensos seran els dies 14, 15, 16, 17 de les 18 hores fins a les 21 hores. A la frontera francoandorrana, Mobilitat estima que l'entrada al país sigui més concurrent del dia 9 al 17, de les 8 fins a les 13 hores, i de sortida del 9 al 17 de les 15 a les 18 hores.

Tot i que no s'esperen complicacions viàries fins dijous 14, aquest dissabte a les 6 del matí inicien el dispositiu especial per augmentar la fluïdesa del trànsit durant el període vacacional. El dispositiu finalitzarà el 18 d'abril a les 12 de la nit i facilitarà a l'usuari la informació permanent de l'estat del trànsit.

Nou sistema de comptatge i recerca de vehicles

El Govern ha aprovat la convocatòriad’un concurs per licitar els treballs de subministrament, instal·lació i posada en marxa del servei d’un sistema de classificació, comptatge i recerca de vehicles, que se situarà a les proximitats de la frontera hispanoandorrana, segons ha informat el ministre Jover en la roda de premsa d'aquest dimecres. Aquest és el primer pas delProjecte Mobilitat-Seguretat Ciutadana, que agrupa la voluntat del Departament de Mobilitat –juntament amb el Departament d’Estadística i el Servei de Policia– de millorar l’eficàcia i reforçar el comptatge estadístic dels vehicles en trànsit que es duu a terme actualment, així com l’anàlisi dels fluxos de vehicles i la identificació de vehicles en recerca policial. Es preveu també aplicar el mateix sistema al punt fronterer del Pas de la Casa així com en altres carreteres i/o indrets del país.

Les ofertes s’han de presentar en un sobre tancat, en horari d’atenció al públic del Servei de Tràmits del Govern, fins al 6 de maig del 2022.

tracking