TRANSICIÓ ENERGÈTICA

Govern destina 2 milions d'euros al programa Renova

L'executiu ha preparat un altre projecte perquè en gaudeixin les famílies "de condicions econòmiques més necessàries"

La ministra Calvó a la comissió.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat l'obertura de la convocatòria del programa Renova per al foment de la rehabilitació del parc immobiliari, la millora de l'eficiència energètica dels edificis i l'ús de les energies renovables, dotat amb 2 milions d'euros, segons ha explicat el ministre Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres. En aquest sentit, el que es volésdonar cobertura a tots els projectes sol·licitants que estan en llista d'espera i a les persones que van concórrer a la convocatòria del 2021 i que no van poder ser atesos. En aquest sentit, Jover haexplicatque el Govern va acordar un increment de 300.000 euros a la vista de l'allau de sol·licituds que es van presentar i que l'executiu està treballant en una convocatòria extraordinària delRenova, per ajudar als ciutadans a reduir la seva despesa energètica.

La dotació d'enguany és la més elevada el programa des de la seva creació el 2011, ja que segons Govern, representa un augment d'un 65% amb relació al 2020, i un 33% respecte de la dotació inicial del 2021. A més, en aquesta edició, la disponibilitat de préstecs garantits, arriba als 9,7 milions d'euros. Les subvencions del programa es destinen a actuacions de canvi dels sistemes de calefacció actuals per sistemes més eficients i sostenibles, a la instal·lació d'equips d'aprofitament d'energia solar fotovoltaica, a actuacions en els edificis plurifamiliars d'habitatge més antics per a la millora de l'eficiència energètica i també a l'embelliment de façanes, patis i cobertes d'edificis, la millora de l'accessibilitat, de la sostenibilitat i de la seguretat industrial. Així qui ho vulgui podrà presentar la seva sol·licitud fins al 18 de novembre o fins a esgotar l'import disponible.

El ministre Jover també ha anunciat que s'està preparant un altre programa Renova amb l'enfocament d'avançar cap a la transició energètica i també "d'ajudar a mantenir el poder adquisitiu de les famílies". En aquest sentit, Jover ha explicat que el que es vol és que les clàusules d'aquest projecte estiguin adaptades perquè en gaudeixin lesfamílies"de condicions econòmiques més necessàries" i que "pateixen més de l'increment dels productes energètics" i se'ls ajudi a "fer un salt a l'eficiència energètica".

tracking