Andorra no ha detectat actius russos per bloquejar

Jover destaca que el país "no vol ser camí de fugida per a actius afectats per les sancions"

Els ministres Jover i Ubach amb el president de la comissió legislativa, Pere López.CONSELL GENERAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'anàlisi d'actius al país de ciutadans russos que estan fent la UIFand i l'AFA no ha detectat cap fons titularitat de les persones i empreses que figuren en la llista internacional de diners a bloquejar per la vinculació al règim de Vladimir Putin. El ministre de Finances, Eric Jovern, ha manifestat aquesta tarda que s'està confirmant "la sospita" que no hi havia al Principat actius d'aquest miler d'empresaris objectes de sancions arran de la invasió d'Ucraïna. I ha recalcat que el Govern reitera que "les sancions són molt importants pel bloqueig d'actius" però també que haver decidit aplicar les sancions previstes per la Unió Europea és important "perquè després no siguem un camí de fugida per a aquests actius afectats per les sancions, per evitar ser plataforma financera d'aquests actius".

El ministre ha recalcat que les imatges que han trascendit dels crims de les tropes russes a la ciutat de Bucha "ens referma" en aplicar les sancions que va proposar la UE i que s'aniran analitzant les que es vagin decidint en resposta a aquestes accions de Rússia. Jover ha assegurat que "és aportar un granet de sorra i que no quedi només en condemna" de la invasió russa i ha incidit que Andorra "hem de condemnar de manera rotunda i claríssima les imatges del que hem vist". I ha comentat que tothom és conscient del que comporta un enfrontament bèl·lic "però aquesta sospita d'atrocitats va molt més enllà del que està previst als conflictes" i ha ressaltat que la violència de l'exèrcit rus que internacionalment s'està qualificant com crims contra la humanitat deixa el Govern "molt entristits".

Eric Jover ha assenyalat que les accions diplomàtiques contra el govern de Putin s'estan concretant en la condemna de la invasió a tots els fòrums internacionals on participa Andorra i ha destacat que fins i tot s'ha votat a favor de fer fora Rússia d'organismes internacionals.

tracking