PATRIMONI CULTURAL

Finalitza la intervenció arqueològica de l'església de Sant Coloma

Patrimoni Cultural ha pogut documentar un enterrament en fossa simple i tres tombes més d'època medieval a més de dos murs

Les troballes arqueològiques a l'església de Santa ColomaGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Patrimoni Cultural ha finalitzat la intervenció arqueològica d'urgència iniciada a finals del mes passat al voltant de l'església de Santa Coloma i les troballes arqueològiques que van aparèixer al camí de l'entorn del temple, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, les obres van deixar al descobert les restes d'un antic mausoleu que s'ubicava a ponent, alineat amb el porxo de l'església. La fonamentació d'aquest mausoleu, segons explica Govern, havia estat arrasada per la banda nord en un rebaix fet en un altre moment – deixant només el terç meridional–, la qual cosa ha permès documentar l'estratigrafia inferior.

En aquest sentit, amb l'excavació s'ha pogut documentar un enterrament en fossa simple que es podria situar en una forquilla entre els segles XIV-XVIII, i tres tombes més d'època medieval que es podrien datar entre els segles IX i XII (una d'elles amb coberta de lloses i dues de fossa simple). També s'han identificat dos murs, un lligat amb morter de calç anterior als enterraments amb orientació est- oest, i un altre amb la mateixa orientació que en aquest cas estava fet amb pedra més gran i lligat només amb terra. Per poder saber la relació estratigràfica entre els dos murs, es va fer un sondeig que va posar de manifest la troballa d'una nova tomba de lloses tot i que no s'ha pogut recuperar cap material que permeti aproximar una cronologia.

D'altra banda, com que les obres del camí es troben a una cota per sobre d'aquestes estructures localitzades i documentades, l'executiu notifica que s'ha testimoniat gràficament la intervenció arqueològica d'urgència, s'ha cobert l'espai excavat amb una cobertura de geotèxtil i una capa de terra, i s'ha aturat la intervenció en aquest punt per facilitar l'acabament del camí i permetre l'accés i les visites a l'església de Santa Coloma.

tracking