Pisos

Escaldes lidera amb 9.000 euros per metre quadrat els preus de l'habitatge

La pujada en les vendes va estar entre el 16,6% d'Ordino i el 3,5% de Sant Julià, segons l'estudi d'una immobiliària

Preus dels habitatges gestionats per la immobiliària el 2021E&V

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preus màxims de l'habitatge l'any passat es van registrar a Escaldes amb 9.000 euros per metre quadrat, segons l'informe de la immobiliària Engel & Völkers fet sobre les operacions que va gestionar. L'anàlisi de les transaccions indica que Escaldes és la ubicació preferida a Andorra i que l'increment del preu va oscil·lar entre el 16,6% d'Ordino i el 3,5% de Sant Julià, amb cost mitjà de les operacions des dels 5.500 euros per metre quadrat a la parròquia escaldenca i els gairebé 3.000 de Sant Julià.

La immobiliària explica que a Andorra la Vella és on es demanen les habitatges més grans, que han estat cases de 500 metres quadrats amb un mínim de quatre habitacions i jardí. El cost mitjà en la capital va ser de 5.500 euros per metre quadrat que representen un augment del 13,4% respecte al 2020. I situa a Escaldes les zones residencials dels habitatges "més exclusius a Sa Calma-Can Diumenge".

L'estudi sobre les propietats comercialitzades per la immobiliària conclou que els apartaments de 125 metres quadrats amb tres habitacions i terrassa va ser el que més van demanar els compradors que volien un habitatge a Andorra la Vella. I que tant les compres a la capital com a Escaldes es van fer en la meitat dels casos com a habitatge habitual, un 30% eren per inversió i un 20% per destinar-les a segona residència.

Les operacions de la immobiliària a la Massana van ser la majoria de cases de 450 metres quadrats amb jardí i almenys quatre dormitoris amb preferència per les situades a Escàs i Anyós "per la tranquil·litat i les vistes" i s'especifica que el 40% d'aquestes compres les van fer ciutadans holandesos i la resta van ser d'espanyols, francesos i britànics en la mateixa proporció.

L'informe precisa que Canillo és la parròquia on més compren els espanyols i on la immobiliària va tancar més transaccions d'habitatges com a inversió. A Encamp i Sant Julià és on es van fer més operacions d'habitatges per destinar-los a residència habitual.

tracking