El tercer enviament de Creu Roja arriba avui a Polònia

Un camió transporta 31 palets a la ciutat de Lublín

El camió que va camí de Polònia.CREU ROJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tercer enviament d’ajuda humanitària recollit per la Creu Roja per a Ucraïna té previst arribar aquest vespre al punt de destí. L'ajuda per als afectats per la guerra va sortir ahir a les 9 del matí en direcció la ciutat polonesa de Lublín. Aquest cop el comboi està format únicament per un tràiler cedit per Andorra Racing i dos xòfers, que s’aniran alternant en la conducció fins a arribar a la ciutat que es troba a pocs quilòmetres de la frontera amb Ucraïna.

L’entitat no governamental va informar ahir matí que estaven a l’espera de rebre el vistiplau per poder passar el Pas de la Casa, ja que l’accés a França es trobava tallat per la presència de gel a la carretera. Un permís que van rebre durant el matí, fet que va permetre al comboi de la Creu Roja iniciar la seva marxa per carretera cap a terres poloneses.

A diferència dels altres dos combois, aquest cop l’ajuda humanitària serà traslladada sense personal de la Creu Roja, ja que “aquesta vegada no hi ha hagut demanda de famílies” ucraïneses per venir cap a Andorra, segons va assenyalar la Creu Roja. A la ciutat de Lublín hi descarregaran 31 palets materials.

Cal recordar que el primer comboi solidari de la Creu Roja es va veure tacat per la polèmica, ja que diversos membres de l’expedició, entre els quals hi havia diversos bombers, van entrar a Ucraïna a entregar material mèdic quan el ministeri d’Interior ho havia prohibit expressament. El director de la Creu Roja va negar que s’hagués entrat a Polònia i després va haver de rectificar.

tracking