Espot es mostra favorable a ampliar el nombre de refugiats

El cap de Govern ha respost a la carta que la presidenta de l'Associació d'Ucraïnesos d'Andorra, Anastasiia Kravets li va lliurar

La carta de resposta del cap de l'executiu cap a l'associació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot ha respost a la carta que la presidenta de l'Associació d'Ucraïnesos d'Andorra,AnastasiiaKravetsli va lliurar personalment el passat 2 de març amb motiu del minut de silenci per demanar la pau i el final del conflicte entre Ucraïna i Rússia. En aquest sentit, el cap de l'executiu lamenta que un mes després perdurin "les tristes notícies sobre la situació humanitària al seu país". Així mateix, Espot recorda que el Govern ha aprovat un decret per establir el procediment per a l'acollida i el sojorn de les persones desplaçades a causa del conflicte armat i afirma que "el text regula el compromís de l'executiu d'oferir protecció temporal als desplaçats garantint la seva protecció social i l'accés a l'educació".

En aquesta línia, Espot assenyala que el decret també regula la creació del grup de treball interministerial i el Registre de persones desplaçades que es fixa en 250 "el nombre de persones que de moment Andorra pot acollir amb les màximes condicions de benestar, una xifra, però que es pot ampliar en el futur en funció de l'evolució de les circumstàncies". Per altra banda, el cap de l'executiu finalitza la carta assenyalant que "des del Govern i crec que no m'equivoco si parlo en nom de tota la societat andorrana, farem tot el que estigui al nostre abast per facilitar l'acolliment i la inserció de les ciutadanes i ciutadans ucraïnesos al nostre país, un país solidari que sempre ha estat terra d'acollida".

tracking