administració de Justícia

Justícia crearà 25 places per agilitzar-ne els processos

El pla de xoc costarà al voltant d'un milió d'euros l'any

Presentació del Pla per millorar el funcionament de l'Administració de JustíciaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha presentat aquesta tarda el "pla de xoc" que ha de servir per "millorar el funcionament de l'administració de Justícia i agilitar-ne els processos". Les previsions del ministre són que costi al voltant d'un milió d'euros l'any i que, un cop aprovat, es tardi uns tres anys a assolir una "justícia òptima".

Aquest pla, que s'encabeix en la modificació de la Llei qualificada de la Justícia, preveu la creació de noves figures, com la del vicepresident de la batllia, que serà "l'òrgan cabdal per garantir el bon funcionament de la justícia", segons va detallar Rossell, i el secretari judicial adjunt, una figura similar a la de l'actual secretari judicial, però queexecutaràtasques més tècniques.

Així mateix, l'estratègia també preveu la creació de noves places per a l'administració de Justícia. Concretament, cinc secretaris judicials i 13 oficials per la batllia, i un fiscal adjunt, un secretari judicial i cinc administratius per la fiscalia. A més, es preveu l'increment de la base retributiva del lloc de treball de secretari judicial, que actualment cobra al voltant de 2.800 i passaran a percebre'n al voltant de 3.300.

tracking