Govern

Albert Font advoca per un pacte d'Estat de salut i per reduir el dèficit sanitari

El nou ministre ha jurat el càrrec aquest matí al Parc Central d’Andorra la Vella

Jurament d'Albert Font

Jurament d'Albert FontFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Martínez Benazet ja té substitut oficial. Albert Font ha jurat aquest matí el càrrec com a nou ministre de Salut en un acte presidit pel cap de Govern, amb presència de tot l’executiu així com consellers generals de totes les formacions de l’oposició, que s'ha dut a terme al Parc Central d'Andorra la Vella.

En les seves primeres paraules com a titular de la cartera, Font ha volgut agrair la confiança que el cap de Govern ha posat en ell i ha reconegut que la seva entrada a l’executiu es va produir al considerar que el seu pas per la CASS havia finalitzat. “La CASS té un gran volum d’informació però poc poder de decisió, el consell d’administració pot gestionar la CASS de portes en dins perquè té per sobre una llei que ha d’acatar; quan se’m va proposar anar al ministeri vaig pensar que podria tenir l’altre pota de salut, per això ho vaig acceptar”, ha assegurat Font.

Entre els seus reptes principals en aquest any final de legislatura, el nou ministre ha explicat que se centrarà en aconseguir “un pacte d’Estat en matèria de salut perquè les propostes de les diferents formacions que optin a les eleccions no es contradiguin”, així com “aconseguir reduir el dèficit sanitari que es genera fent que no es redueixi la qualitat del servei que s’ofereix”. A més, Font, qui ha confirmat que el seu relleu al capdavant de la CASS ja està decidit, també ha posat èmfasi en la cartera de serveis i en la nova nomenclatura que s’haurà d’aprovar.

tracking