Temps

La neu arriba a totes les cotes

Mobilitat ha tallat l'accés a Arcalís i decretat fase groga al port d'Envalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La neu ha arribat entre aquesta nit i matí a totes les cotes del Principat. Segons preveu Meteorologia, les nevadesesdebilitaran irestringirancap a l'extrem nord amb el pas de les hores. Fins al moment s'han registrat 39 cm aSorteny, 34 alesFonts d'Arinsal, 26 a Bony de lesNeres, 23 aFontverdi 17 a Perafita.

A causa del temporal, Mobilitat ha tallat fins a les 16 hores l'accés a port d'Envalira. A aquesta mateixa hora han desactivat la fase groga a la carretera general 4 a partir de Pal, a la carretera general 3 a partir d'Arans i la general 2 a partir del Tarter. D'aquesta manera ara mateix només són obligatoris els equipaments especials a partir de port d'Envalira i a la RN22 d'accés a França. En aquest tram tambéesrestringeixel pas de vehicles superiors a19T. Per altrabanda,l'accés a Arcalíscontinua tallat.L'estació de Vallnord-Pal Arinsal ha hagut de tancar el sector d'Arinsal avui per fort vent.

Continua activatl'avís groc de Protecció Civil per neu i vent. Per això demanen precaució en activitats a l'exterior, ja que el perill d'allaus pot pujar a 3/5 al nord del país, així com previsió en els desplaçaments i portar el vehicle correctament equipat. A causa del fort vent, el comú de Sant Julià va avisar del tancament del passeig del riu fins avui a les 13 hores.

Meteorologia preveu que a partir de demà s'obrin algunes clarianes al Principat, tot i que a l'extrem nord del país els núvols seran més persistents i no es descarta que hi caigui algun floc de neu a la tarda. De fet, avui a la tarda el sol ja s'ha deixat veure. Les temperatures mínimes previstes per demà són de -4 graus a Andorra la Vella, -8 graus a 1.500 metres i -15 graus al Pas de la Casa.

tracking