Només 3 ingressats per covid

Salut ha detectat 311 positius en l'última setmana

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pressió sanitària per la pandèmia se situa en nivells mínims amb només tres ingressats per la covid. Dos afectats estan a l'UCI amb ventilació mecànica i hi ha una persona a planta, segons ha anunciat el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet ha manifestat que "és una xifra molt bona" i ha explicat que un dels pacients que estava sense ventilació a cures intensives ja ha rebut l'alta.

El titular de Salut ha exposat que en l'última setmana s'han detectat 311 positius i ha destacat que el 90% dels casos que hi ha a Andorra són de la variant òmicron silenciosa i que no representa "grans preocupacions" perquè la covid és ara una malaltia diferent a la que era amb la variant delta i "és un virus respiratori com altres als que estem acostumats". La xifra de casos actius baixa a 588 i les altes augmenten fins a 39.283, amb 412 recuperacions des de dimecres passat.

Martínez Benazet ha assegurat que és "optimista amb el que pugui passar amb la pandèmia" i ha recalcat que respecte si "s'ha acabat soc molt prudent i penso que a la tardor podria arribar una altra variant diferent d'òmicron" i que podria produir-se com amb d'altres soques "la fugida immunològica però no serà completa i vingui el que vingui" la població estarà protegida per l'elevat nivell d'immunització per la vacunació i perquè molta gent ha passat la infecció.

El ministre ha assenyalat que hi ha 15 aules en vigilància passiva "que són unes dades molt correctes" i ha afirmat que és un indicador s'ha tingut en compte per decidir eliminar les mascaretes dels espais interiors. Una obligació que s'ha aixecat perquè "no s'ha vist un increment de circulació de virus a les aules on ja fa temps que es van treure les mascaretes". Martínez Benazet ha insistit que a partir d'ara s'ha de fer "un ús responsable" de la protecció facial especialment per protegir persones vulnerables "i es pot fer servir per altres virus com ara la grip que hi ha certa circulació" de la malaltia.

tracking