SOCIETAT

L'ADA visibilitza la tasca de les treballadores de la llar

La precarització i el fet que un percentatge de treballadores estigui exercint sense contracte són algunes de les problemàtiques del sector

Taula rodona de l'ADAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Congressos ha acollit aquesta tarda una taula rodona amb motiu del Dia Internacional de les Treballadores de la Llar on han participat dues representants de les treballadores de la llar i dues representants del sector públic.

Durant l'acte s'ha informat que en aquests moments es tracta d'un sector que continua feminitzat, precaritzat i que moltes de les treballadores no arriben al salari mínim interprofessional. Per això, moltes d'elles s'han d'acollir a règims especials com complements de salari. Per aquest motiu, les representants del sector públic han recordat que és fonamental que tothom estigui coberten l'àmbit sociali que formalitzi els contractes per escrit per tenir la seva situació regularitzada. "Des de laCASSoferim un servei d'orientació en matèria laboral" ha fet saber Cristina Gómez, administrativa de laCASS. "Si verifiquem que algú no està assegurat podem obrir un expedient sancionador al patró domèstic que pot variar entre els 1.000 i els 10.000 euros" ha afegit.

Per altra banda, les treballadores han recordat que es tracta d'una feina de gran responsabilitat que mereix el respecte de tothom. En aquest sentit, han reclamat més formacions i més cura per part dels patrons en matèria de salut i de seguretat.

tracking