El consum de bosses de plàstic es va reduir un 32% el 2021

Els residus van augmentar un 3,3% respecte al 2020

Reunió Comissió de Coordinació i Desenvolupament del Pla Nacional de Reidus.Govern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 2021 es van distribuir 294.889 bosses de plàstic d'un sol ús al país, un 32% menys que el 2020, quan se'n van utilitzar 431.481. Es tracta d'una dada "satisfactòria", segons la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, que ha detallat que en els darrers tresanys s'ha reduït un 90% l'ús d'aquestes bosses. En concret, ha explicat que "es deixen d'usar 3 milions de bosses d'un sol ús cada any". A més, la titular de la cartera de Medi Ambient ha apuntat que un cop s'aprovi la llei d'economia circular, que es troba a tràmit parlamentari, "encara reforçarem més la prevenció dels productes de plàstic, perquè desenvoluparem un decret que prohibirà altres productes de plàstic d'un sol ús".

Pel que fa als residus generats durant el 2021, la xifra es va situar en 137.731 tones, un 3,3% per sobre que el 2020. Aquest increment, segons Calvó, es deu a l'augment de la runa que genera el sector de la construcció, que l'any passat va pujar un 14%. Quant a la recollida selectiva, les xifres es mantenen similars a les de 2020, amb un 47% de residus reciclats, una dada que s'acosta a la fita marcada al pla nacional, que era del 50%. "Estem al voltant d'aquest objectiu que donem per assolit" ha indicat la ministra. En aquest sentit, el cònsol menor d'Andorra la Vella, David Astrié, que ha parlat en representació dels les set corporacions, ha indicat que aquesta dada "és fruit de la col·laboració de tots els comuns juntament amb Govern". Tant Calvó com Astrié han assenyalat que la Comissió de coordinació i desenvolupament del Pla nacional de residus treballa per desenvolupar el nou text, que recollirà els objectius de la Unió Europea, que marquen aconseguir un 65% de reciclatge de cara el 2035.

L'abocador es tractarà a la reunió de cònsols de la setmana que ve

El cònsol menor d'Andorra la vella ha assegurat que la ubicació de l'abocador es tractarà a la reunió de cònsols de la setmana que ve. Ara per ara, ha dit Astrié, que els deures de cada parròquia són "reflexionar sobre quins són els llocs que podrien acollir una instal·lació d'aquest tipus".

tracking