Afers socials

Set famílies vulnerables participen a l'espai d'acompanyament familiar

Les educadores socials amb la ministra Pallarés.Martí Francàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Afers Socials va posar en marxa fa dues setmanes la prova pilot d’un espai d’acompanyament familiar per ajudar famílies en situació de vulnerabilitat lleu o moderada. El curs d’onze sessions té l’objectiu de donar a les famílies les eines necessàries per afrontar el dia a dia de la criança en el context complex en el qual viuen. Segons explica Carina Chinchilla, una de les educadores socials que dirigeixen les sessions, han començat tractant qüestions bàsiques de parentalitat positiva i s’està derivant a situacions més específiques com l’ús de les pantalles o l’educació sexoafectiva. També és un espai per resoldre dubtes.

Els grups són molt reduïts i en aquesta prova pilot hi participen vuit persones de set famílies diferents i tenen fills d’entre tres i setze anys. Les famílies que s’han inscrit a aquesta escola per a pares ho han fet a través dels seus referents d’Afers Socials que per compatibilitat d’horaris i situació personal i socioeconòmica encaixen en el perfil. Les sessions les porten a terme dues persones amb formació d’educació i treball social. L’únic tema que no toquen les guies titulars és el de resolució de conflictes, que dirigirà una psicòloga del SASS.

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, va dir que el retorn que estan rebent per part de les famílies és molt positiu i les educadores socials van comentar que hi ha molt bones sensacions fins ara.

tracking