REFORMA DEL SISTEMA

Plataforma sindical per crear un nou sistema de pensions

La trobada està impulsada per l'USd'A en contra de la proposta de reforma de jubilacions de la CASS

Gabriel Ubach.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical d'Andorra (USd'A) ha impulsat la reunió de diferents representats sindicals i d'associacions de treballadors com (SEP,SAT,Sitcolama,Atcosa,Sipag,SFD,USd'A, ABA,SitcaiCFPA) per consensuar un document que doni una resposta alternativa al nou sistema de pensions proposat pel Comitè Executiu de laCASS, segons informa la mateixa organització en un comunicat. En aquest sentit, l'objectiu de la trobada "és dotar de visibilitat la proposta amb voluntat de trobar consensi/oentesa en determinats punts del document".

En aquesta línia i una vegada revisat, el sindicat informa que es farà una altra reunió amb els mateixos representants sindicals i tots aquells que s'hi vulguin afegir per tal de donar uniformitat a la proposta.Aixímateix, un cop feta la trobada amb els grups parlamentaris, l'USd'Aafirma que "la proposta estarà oberta a totes les formacions i associacions que s'hi vulguin afegir per dur a terme la presentació d'una alternativa viable al Projecte de la reforma de les pensionsproposatper laCASS".

La unió sindical afirma que la prioritat és "la voluntat d'entesa i unió vers un tema de país queafectala totalitat de treballadors i afiliats a la Caixa Andorrana de Seguretat Social" així com "evitar la privatització de les pensions a mitjà i llarg termini". En aquest sentit, asseguren que perquè s'aconsegueixi el màxim consens i diàleg amb tots els actors socials, caldria fer una consulta entre tots els cotitzants de laCASS.

tracking