subministrament

La vaga de camioners retarda l'arribada de béns d'Espanya

Alguns productes arriben al país entre un i dos dies més tard

Lleixa d'un supermercat amb ampolles i bidons d'oli.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga de transportistes està començant a provocar retards en l’arribada d’alguns productes que venen d’Espanya. Així ho va manifestar ahir el director de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Josep Maria Mas, que va indicar que “ens està començant a afectar la vaga de transport, tot i que les incidències avui són mínimes”. En aquest sentit, va admetre que “en algun moment no rebem el gènere que s’hauria de rebre, però arribarà demà passat com a molt tard”.

Ara bé, Mas va admetre que si l’aturada dels transportistes espanyols s’allarga “podria influir, parlant dels productes que venen d’Espanya”. Malgrat això, va recordar que Andorra rep “molt producte francès” que podria “suplir les mancances dels béns que importem d’Espanya”.

En aquest mateix sentit, des de la distribuïdora ACSA van manifestar al Diari que, de moment, la majoria de productes estaven arribant sense cap problema i que l’únic que havien notat havia estat alguns retards d’entre un i dos dies.

L’aturada indefinida de camioners arriba avui als dotze dies i, de moment, l’associació convocant de l’aturada indefinida, la Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport, no té previst posar fi a les protestes. Per la seva banda, el govern espanyol està negociant una rebaixa del preu del gasoil amb el sector, però la plataforma convocant de les aturades no forma part de la taula de negociació.

Ahir al matí es va repetir a Barcelona la marxa a peu des de la Zona Franca per la ronda del Litoral organitzada per la Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport.

tracking