AFERS SOCIALS

Set famílies participen a l''Espai d'Acompanyament Familiar'

Les sessions per a pares d'infants en situació de risc lleu o moderat tenen l'objectiu de dotar d'eines necessàries per afrontar el dia a dia

La ministra Pallarés amb les educadores del projecteMartí Francàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d'Afers Socials va posar en marxa fa dues setmanes la prova pilot d'un 'Espai d'Acompanyament Familiar' per ajudar a famílies amb situació de vulnerabilitat lleu o moderada. El curs d'11 sessions té l'objectiu de donar a les famílies les eines necessàries per afrontar el dia a dia de la criança en el context complex en el qual viuen. Segons explica CarinaChinchillauna de les educadores socials que dirigeix les sessions, s'ha començat per qüestions bàsiques de parentalitat positiva i s'està derivant a situacions més específiques com l'ús de les pantalles o l'educació sexo afectiva. També és un espai per resoldre dubtes.

Els grups són molt reduïts, en aquesta prova pilot hi participen vuit persones de set famílies diferents i tenen fills d'entre 3 i 16 anys. Les famílies que s'han inscrit a aquesta escola per a pares ho han fet a través dels seus referents d'Afers Socials que per compatibilitat d'horaris i situació personal i socioeconòmica encaixen en el perfil. Les sessions les porten a terme dues persones amb formació d'educació treball social. L'únic tema que no toquen les guies titulars és el de resolució de conflictes que dirigirà una psicòloga delSASS.

La ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, JudithPallarésha comentat que el retorn que estan rebent per part de les famílies és molt positiu i les educadores socials han comentat que hi ha molt bones sensacions amb el projecte fins ara.

tracking