Programa d'assistents

L'executiu fomentarà la llengua francesa a segona ensenyança

Educació ha signat un acord amb l'ambaixador de França al Principat per posar en marxa el nou programa

Acord pel nou programa d'assistents de llengua francesaGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació iEnsenyament Superior, EsterVilarrublaha signat avui un acord amb l'ambaixador de França a Andorra per engegar el nou Programa d'assistents de llengua francesa. Govern destina 33.000 euros al projecte, que s'allargarà un curs i té com a objectius "consolidar l'ensenyament de la llengua francesa a l'Escola Andorrana, afavorint la comprensió en l'idioma i la cultura i, amitjàtermini, augmentar el nombre d'estudiants andorrans que s'interessin per continuar la seva formació a França", segons ha exposat la ministra. L'ambaixador,Jean-ClaudeTriboletha remarcat que ja són membres del programa 25païsosen els cinc continents.

D'aquesta manera, tres assistents seran durant10mesos al país, amb una implicació de 15 hores setmanals i una retribució mensual de 1.100 euros per les despeses quotidianes i d'allotjament. El Govern apunta que aquests assistents col·laboraran amb els professors de llengua francesa dels centres participants -les escoles andorranes de segona ensenyança d'Ordino, Encamp i Santa Coloma-, i assumiran tasques d'ensenyament a petits grups d'alumnes.

La ministra ha indicat que podrà optar a ser assistent qualsevol nacional francès, entre 20 o 30 anys, amb un nivell mínim de licence 3 i que hagi cursat estudis de llengües, ciències humanes, comunicació o educació.

Acord pel nou programa d'assistents de llengua francesa

tracking