Comissió legislativa

Govern no descarta més d'una pujada en el preu de la llum aquest 2022

La ministra Calvó ha assegurat que davant la incertesa provocada pel conflicte a Ucraïna les tarifes pot ser s’hauran d’apujar en més d’una ocasió

La ministra Calvó durant la roda de premsa d'aquest dimecresSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana vinent el Govern anunciarà la pujada de les tarifes elèctriques. Així ho ha confirmat la ministra de Medi Ambient,SilviaCalvó, que ha reconegut que "no puc assegurar que no hi hagi més actualitzacions aquest 2022". Així, el preu de l'electricitat, que s'incrementarà al voltant d'un 20%, podria veure's augmentat encara més al llarg del curs.La ministra ha reconegut que els preus actuals no són sostenibles en el llarg termini i, per tant, caldrà analitzar la situació en el futur, peròhaassegurat que ara mateix "és indispensable apujar les tarifes" per "preservar FEDA". Així i tot, la ministra ha assegurat "la pujada de tarifes es fa pensant en la ciutadania i s'està treballant per garantir l'estabilitat en el preu de la llum".

D'altra banda,Calvóha comparegut avui en la comissió legislativa del seu àmbit per tornar a presentar el projecte de llei d'Avaluació Ambiental de Projectes i de Plans i Programes. Aquest nou text té com a objectiu principal que els promotors d'un nou projecte queafecti elmedi natural, sigui en un espai públic o privat, tinguin en compte l'impacte que tindrà sobre l'espai així com les "mesures de correcció" que hauran d'aplicar per revertir els danys causats.

El text, que "modernitza, homogeneïtza i simplifica els procediments administratius" que es requereixen per tal d'obtenir una llicència d'obra, classifica els projectes segons si tenen un impacte "destacable" o un impacte "molt important". Segons aquesta classificació tenen una sèrie de requeriments, entre els quals destaca la necessitat de posar tota la informació del projecte a disposició de la ciutadania durant un mes. "Volem que els promotors, siguin públics o privats, siguin pro actius i que vagin a buscar aquell públic afectat i les associacions de defensa del medi ambient", ha assegurat la ministraCalvó.

tracking