Andorra se suma a les sancions imposades a Rússia des del 2014

Les mesures de bloqueig d'actius afecten 183 persones físiques i 27 entitats bielorusses i a 875 persones físiques i 65 jurídiques russes

El ministre Jover, Ubach i Pere López a la Comissióeduard comellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Llei d'aplicació de sancions internacionals impulsada arran de la invasió russa d'Ucraïna està en vigor des d'avui iben aviatelBOPApublicarà el llistat de persones i entitats russes o bielorusses afectades. El ministre de Finances, Eric Jover, ha explicat davant de la comissió de Política Exterior del Consell General que finalment i per coherència Andorra se suma a les sancions que Europa ja venia imposant tant a Rússia com a Bielorússia, abans del conflicte ucraïnès que va esclatar fa tot just un mes. A Rússia des del 2014 per l'annexió de Crimea i a Bielorússia des del 2006 per unes eleccions poc transparents. En concret, les mesures de bloqueig d'actiusafecten183 persones físiques i 27 entitats bielorusses i a 875 persones físiques i 65 jurídiques russes, peròJover va reiterar la previsió que la incidència a Andorra sigui molt poc significativa.No obstant això, icom ja ha manifestat en anteriors ocasions, el que es vol evitar és que aquestes persones i entitats que es consideren molt lligadesal règimde Putin puguin usar Andorra com a plataforma financera. D'altra banda, el titular de la cartera de finances ha detallat que aquesta llei és necessària per alinear-se amb la Unió Europea.

Sobre les advertències del règim rus als països que s'estan sumant a les sancions internacionals, tant Jover com la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, que també va ha comparegut al Consell General, hanassenyalat que eren d'esperar, peròque la voluntat és recuperar la normalitat de les relacions quan ho faci la pau. Jover va manifestar que l'objectiu de les sancions és precisament aquesta, que l'impacte econòmic als poders fàctics russos i bielorussos els faci canviar de rumb i "retornar cap a la pau".

tracking