203 refugiats registrats

El Govern ha donat autorització de sojorn i treball a 86 ucraïnesos que han fugit de la guerra

Agraïments del refugiats

Agraïments del refugiats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra suma 203 ucraïnesos registrats dels quals 58 són menors d'edat i 30 ja van a l'escola, segons l'actualització de dades que ha fet avui la ministra Judith Pallarés. La titular d'Afers Socials ha precisat que 121 refugiats han presentat la sol·licitud del permís de sojorn i treball i 86 ja han obtingut aquesta autorització d'Immigració que permet la residència temporal durant 2 anys i si la situació es manté al seu país i no poden tornar excepcionalment es pot renovar per períodes de 6 mesos en el marc de la Llei 4/2018 de protecció temporal per raons humanitàries.

Pallarés ha destacat que s'ha entrevistat a 44 nuclis de convivència als quals ja se'ls ha ajudat amb serveis bàsics i s'ha detectat que n'hi ha "com a mínim 12" que necessiten trobar un espai propi per allotjar-se de manera estable "perquè alguns no estan en les millors condicions" on estan ara. La ministra ha assenyalat que l'equip d'Afers Socials treballa en elaborar un inventari dels allotjaments que s'han posat a disposició del Govern per a les persones que han hagut de deixar el seu país per la invasió de Rússia. I ha especificat que ara aquests nuclis familiars estan acollits per amics i familíes i que es disposa de places en hotels que han oferts habitacions, en apartaments turístics i en algun domicili particular i el ministeri "pensem que podem trobar encaix per a aquests 12 demandes inicials amb aquestes ofertes que se'ns han fet" d'espais disponibles.

La ministra d'Afers Socials ha declarat que el Govern no ha decidit encara quin contingent de refugiats podrà rebre Andorra perquè encara s'està analitzant l'acollida que se'ls pot donar. I ha incidit que un dels aspectes que determinarà la xifra que s'estableixi és la quantitat d'allotjaments que de manera estable es pugui posar a disposició d'aquestes persones arribades d'Ucraïna perquè el Govern no en té i ha insistit que el problema de falta d'habitatges és un dels límits que té el Principat.

Pallarés ha agraït la generositat de la ciutadania pels oferiments d'allotjaments que està fent al Govern i ha recordat que l'executiu té obert un fons solidari per fer aportacions per contribuir a sufragar la manutenció i les despeses derivades de l'estada dels refugiats a Andorra.

tracking