Una vintena de menors ucraïnesos ja estan escolaritzats

La ministra d’Educació ha informat que s’han detectat 26 menors als quals se’ls ha ofert un centre on poder continuar amb els estudis

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla avui en roda de premsaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els refugiats ucraïnesos menors d’edat ja estan anant a l’escola. Així ho ha explicat la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, que ha indicat que “en els propers dies els 26 casos detectats s’incorporaran a un centre”. De fet, avui ja hi ha hagut una vintena que han anat a l’escola, mentre que la resta ho acabaran de fer demà. La ministra també ha recalcat que “som un país d’acollida i ja tenim experiència amb rebre menors que s’han d’incorporar a mig curs, en aquest cas parlem de refugiats, però estic segura que amb l’experiència dels centres ens en sortirem”.

Per ara la principal barrera que s’ha trobat el ministeri és l’idioma i per això s’estan repartint els alumnes a centres del sistema andorrà (10 alumnes), francès (12 alumnes) i espanyol (4 alumnes) on se’ls fa “un pla especialitzat a cada un d’ells”. En aquest sentit, la ministra també ha explicat que “ens hem posat en contacte amb la comunitat ucraïnesa per saber si d’entre les persones que han arribat alguna té formació de mestre poder comptar amb ella” per tal de superar la barrera de l’idioma.

D’altra banda, el ministeri es farà càrrec de totes les despeses, inclos el transport escolar en els casos que faci falta, mentre que les associacions de pares dels centres acollidors assumiran els costos del menjador.

tracking