Afers exteriors

La Comissió Europea reitera la voluntat d'impulsar l'acord entre Andorra i la UE

El secretari Landry Riba s'ha trobat avui a Brussel·les amb el vicepresident de la Comissió Europea per avançar en la ratificació de l'associació

Landry Riba i Maroš Šefčovič reunits avui.Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea reitera la voluntat de donar l'impuls necessari per assolir l'Acord d'associació amb la Unió Europea. Així ho ha manifestat el vicepresident de l'òrgan i actual representant polític per a la negociació ambAndorra, Mònaco i San Marino,MarošŠefčovič, en la reunió que ha mantingut avui a Brussel·les amb el secretari d'Estat d'Afers Europeus,LandryRiba.Šefčovičha reiterat la ferma voluntat del nou equip negociador d'obtenirl'acord, en una negociació que hauria de culminar a finals del 2023, segons afirma el Govern en nota de premsa.

Šefčovičha subratllat que la negociació amb Andorra, Mònaco i San Marino és una prioritat per a la Comissió Europea i ha traslladat al secretari d'Estat la disposició d'aportar una major visibilitat política a aquest dossier en el marc de les institucions europees. Així, la visita de diversos representants dels Estats membres els dies 6, 7 i 8 d'abril ja s'inscriu en aquest procés d'avançament cap a una millor visibilitat del projecte d'Acord d'associació.

Riba iŠefčovičhancoinciditen la importància de generar un clima de treball basat en la confiança mútua per avançar en les converses iaconseguirl'acord dins els terminis previstos. Els dos mandataris s'han emplaçat a trobar-se de nou en els pròxims mesos per avaluar els avenços en la negociació.

tracking