Tecnologia

Andorra Telecom activa el 5G als iPhone

Els usuaris han d'actualitzar l'última versió del programari per accedir a aquesta tecnologia

Andorra Telecom fa una rebaixa del 50% a les empreses que tinguin ERTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris d'iPhone ja poden tenir 5G. Andorra Telecom ha anunciat aquest matí que activa la tecnologia per a aquests terminals que inicialment s'ha de fer de manera manual. La companyia especifica que els clients amb iPhone13, iPhone SE de tercera generació, i iPhone12 són els que poden activar el nou sistema i que primer han d'actualitzar la darrera versió del programari i iniciar el 5G des de la configuració de l'aparell. El servei 5G ja vidrà activat per defecte a partir de la tardor per a aquests aparells, segons explica en un comunicat.

Andorra Telecom va iniciar eldesplegamentdel 5G el passat desembre per als terminals Xiaomi, Huawei, Sony i Oppo i està disponible als centres de cada parròquia. La companyia destaca que més endavant "s'anirà ampliant per connectar totes les parròquies" i que en la fase actual no s'han instal·lat noves antenes sinó que s'han configurat les que hi ha perquè ofereixen més velocitat.

Un total de 7.000 mòbils dels 90.000 que hi ha al Principat poden gaudir ja del 5G i el portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, ha indicat que "en aquesta primera fase tenim el 85% de la població coberta amb 5G i l'objectiu és acabar l'any amb una cobertura del 92% de la població".

El proper fabricant que homologarà la xarxa per fer ús de la tecnologia 5G a Andorra serà Samsung i es preveu per a finals d'aquest primer semestre.

tracking