Bombers investiga si es va entrar a Ucraïna sense uniforme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bombers investiguen si algun membre del cos va entrar a Ucraïna sense uniforme durant la missió del comboi d’ajuda humanitària que va viatjar a Polònia la setmana passada. “He demanat aquesta informació als efectius del cos de bombers que van participar en el comboi”, va explicar ahir el director, Jordi Farré, durant l’acte de celebració del patró.

Ara bé, el responsable del cos va assegurar que “cap vehicle ni uniforme del nostre cos ha entrat en territori ucraïnès”. En aquest sentit, va apuntar que les ordres van ser molt clares: “Des del cos de bombers es va dir des del primer moment, i així es va reiterar, que no s’entrava en territori on hi hagués conflicte armat.” De la mateixa manera ho va afirmar el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que durant l’acte va reiterar que les indicacions sempre van ser les de no travessar la frontera amb Ucraïna, per ser un territori en guerra, i que així ho va transmetre Farré als efectius del comboi.

Més enllà d’aquesta informació, el cap de bombers va recordar que la missió va ser organitzada i liderada per Creu Roja Andorrana i que els bombers s’hi van sumar, i va destacar que l’ONG té un funcionament diferent dels bombers, que és un cos estatal. Per aquest motiu va esgrimir que “el que ha fet la Creu Roja s’haurà de preguntar al seu director”.

Per la seva banda, el director de Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, ja va manifestar a aquest rotatiu que “en cap cas cap membre de l’expedició va creuar la frontera ni va entrar en territori ucraïnès”.

Finalment, Farré va deixar clar que “l’objectiu de portar ajuda humanitària a un destí s’ha complert. Per tant, la gent que més ho necessita, que fuig d’una guerra, té l’atenció que se li ha fet arribar d’Andorra”.

El segon comboi amb ajuda humanitària ha sortit aquesta matinada i consta de deu voluntaris i dos vehicles.

tracking