Defunció

Mor l'exsíndic Estanislau Sangrà als 94 anys

Va ser l'últim síndic general abans de la creació del càrrec de cap de Govern

Estanislau Sangrà en una imatge d'arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exsíndici polític andorrà, EstanislauSangrài Font, ha mort avui a l'edat de 94 anys. Va ser síndic general entre els anys 1978 i 1982, sent l'últim abans de la creació del càrrec de cap de Govern.Sangràvanéixera Escaldes-Engordany, on va començar a fer-hi política quan era molt jove. El 1985 va sortir elegit per ser membre del quart d'Escaldes -part del comú d'Andorra- durant un mandat de quatre anys. A més, també va participar en la creació de la setena parròquia, resultat de la divisió de la d'Andorra en dos: Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Estanislau Sangrà va ser conseller general d'Escaldes, sense encara haver assolit la creació de la parròquia, des del 1968 i fins el 1972, al llarg de la seva vida va ser elegit diverses vegades per aquest càrrec. Algunes de les fites que més es rememoren de Sangrà és la seva participació activa en la creació de laCASS i en la concessió del dret de vot a les dones.

L'exsíndic, que també va ser membre del consell superior de Justícia, va portar el càrrec de conseller per un últim mandat en les eleccions generals del 1985, per les quals es va presentar a la circumscripció electoral d'Escaldes-Engordany.

El novembre del 2016 va ser homenatjat per l'Associació d'exsíndicsi exconsellers generals (Aesco) en reconeixementdela seva llarga dedicació política.

tracking