Afers Exteriors

Maria Ubach es reuneix amb la directora de la Unesco

La trobada ha servit per refermar "la necessitat de recuperar el diàleg" per la guerra d'Ucraïna

Maria Ubach amb la directora de la UnescoSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha reunit avui a París amb la directora de la Unesco, Audrey Azoulay, durant l'estada a la capital francesa per participar en la 40a sessió de la Conferència Ministerial de la Francofonia. El Govern destaca en un comunicat que Azoulay ha agraït a Ubach el compromís del Principat amb el multilateralisme i amb l'entitat i en la trobada han coincidit "amb la necessitat de recuperar el diàleg com a única forma de relació" arran de l'agressió bèl·lica de Rússia a Ucraïna.

Ubach ha parlat amb Azoulay de les candidatures andorranes a la Unesco per demanar la declaració de patrimoni de l'entitat. La iniciativa amb França 'Les festes e l'Os dels Pirineus' s'examinarà enguany, el projecte de candidatura Andorra Reserva de la Biosfera es podria presentar el darrer trimestre d'aquest any i la del projecte de candidatura transnacional al Patrimoni Mundial 'Els testimonis materials de la construcció de l'Estat dels Pirineus. el Coprincipat d'Andorra', segons indica Govern.

La ministra d'Afers Exteriors ha convidat la directora de la Unesco a visitar Andorra l'any vinent quan es celebrarà el 30è aniversari de l'adhesió del Principat a l'organisme.

El Govern ha informat que la ministra Ubach també s'ha reunit amb l'ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir, que ha afirmat que el canvi de l'equip negociador de l'acord d'associació "és una notícia que confirma la voluntat de fer avançar més ràpidament les negociacions".

La titular d'Afers Exteriors ha signat durant l'estada a París un memoràndum d'Amistat i Cooperació amb el ministre d'Exteriors de la República Gabonesa, Michael Moussa Adamo. L'acord és el primer d'aquest tipus que es firma amb un país africà i facilitarà la mobilitat perquè elimina els visats per desplaçar-se i permetrà promoure projectes conjunts.

tracking