guerra a europa

Govern augmenta les compensacions als transportistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’executiu dona un cop de mà als transportistes. El ministre de Finances, Eric Jover, va confirmar ahir que el Govern augmentarà les compensacions que rep, actualment, el sector dels transports. En concret, tots els nivells que hi havia fins ara augmentaran en sis cèntims, fent que les majors compensacions arribin als 20 cèntims per litre. Amb el reglament actual els vehicles considerats Euro-2, els més contaminants, rebien una compensació de 10 cèntims per litre. Els d’Euro-1, 12 cèntims per litre. Mentre que per als considerats Euro (els menys contaminants) la compensació era de 14 cèntims per litre. A més, el Govern també va anunciar que a partir d’aquesta modificació de la Llei dels hidrocarburs, la qual tindrà caràcter retroactiu, també s’hi inclourà el sector del taxi.

“Tenim un compromís amb el sector dels transports, és la manera amb la qual podem intentar controlar una mica la inflació que s’està produint a conseqüència del conflicte a Ucraïna”, va assegurar Jover. En aquest sentit, el ministre va remarcar que aquesta mesura també té com a finalitat “reduir, de forma indirecta, l’impacte de l’augment dels carburants en els costos de la població”.

Tanmateix, Jover, que va confirmar que la mesura tindrà un cost de mig milió d’euros, va descartar que s’apliquin mesures que puguin abaratir els preus dels carburants de forma generalitzada, ja que l’executiu entén que “dos terços de la compra que es fa al país es fa per part de turistes”. Tampoc es planteja, ara per ara, modificar la taxa verda, ja que el ministre considera que “aquesta mesura ja va més enllà; la taxa verda tindria un impacte sobre el preu final d’uns tres cèntims”. A més, Jover també va recordar que l’executiu no té tanta capacitat de maniobra com els països veïns per reduir de forma directa el preu dels carburants, ja que aquest sector no està tan gravat a Andorra.

tracking