FEDA tanca l'any amb pèrdues per l'alça del preu de l'energia

La companyia apujarà les tarifes per compensar els números vermells

La façana de l'edifici central de FEDA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alça de preus de l’energia han provocat que FEDA tanqui l’exercici del 2021 amb pèrdues. Així ho va confirmar ahir el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, així com fonts de la companyia. Actualment, FEDA té assegurada bona part de la compra d’energia a un preu fix, una situació que Jover va descriure com “avantatjosa” respecte d’altres països. Tanmateix, la resta de l’energia (aproximadament la meitat, segons Jover) es compra a preu de mercat. El ministre va assegurar que aquesta part de la despesa “s’ha pogut arribar a multiplicar per deu”. Des de la companyia recorden que “el fet d’haver mantingut les tarifes congelades durant tres anys” ha estat un factor més per acabar tancant amb pèrdues. Jover va assenyalar que “encara estem treballant en simulacions per saber quin és l’increment que s’haurà d’aplicar”. La previsió és que la nova tarifa s’apliqui a partir de l’1 d’abril. El 2020, FEDA va tancar amb un benefici de dotze milions d’euros, després d’haver-ne ingressat 55 i una despesa de 44 milions, dels quals 35 milions, aproximadament, corresponen a la compra d’energia.

Licitacions

D’altra banda, el consell de ministres va validar la licitació dels treballs de millora d’accessibilitat a l’escola francesa de Sant Julià de Lòria. És l’únic centre educatiu que encara no està adaptat a la normativa i entre els treballs que es liciten hi ha la instal·lació d’un ascensor, la col·locació de passamans de suport i l’adequació dels lavabos. S’ha convocat un concurs nacional i estarà obert fins al 22 d’abril. L’executiu també ha licitat la contractació i subministrament de barreres de seguretat a diferents punts de la xarxa viària. Es tracta de barreres metàl·liques i barreres mixtes de metall o fusta. Tanmateix, va treure a concurs els treballs de substitució i complementació dels sistemes de contenció de vehicles a la carretera general 1 (a la zona després de l’Estadi Comunal), a la general 2 (a la zona Sant Joan de Caselles i a la rotonda del Funicamp), i a la general 5 a la sortida de la rotonda d’Erts. Ambdues licitacions es faran mitjançant concurs nacional, amb procediment obert i contractació ordinària. Les ofertes es poden presentar fins al 22 d’abril.

+

Pròrroga

El consell de ministres ajorna un any més l’aplicació del reglament de lleure i no serà fins al juliol del 2023 que s’hauran de complir els requisits.

Subvenció

Els certificats electrònics continuaran tenint cost zero aquest any. La voluntat del Govern és donar un impuls a la utilització d’aquests serveis.

tracking