Càritas de Sant Julià envia un camió amb 34 tones d'ajuda

El vehicle sortirà demà i està previst que arribi dilluns a l'entitat polonesa que gestionarà el seu repartiment

L'entitat està empaquetant i organitzat les donacionsCàritas de Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els voluntaris de Càritas parroquial de Sant Julià de Lòria han aconseguit recollir unes 34 tones d'ajuda humanitària que enviaran a la seu deCaritasDiecezjiRzeszowskieja Polònia, a prop de la frontera amb Ucraïna, qui s'ocuparà de gestionar el seu repartiment als afectats. Aquest matí l'entitat laurediana s'està encarregant d'etiquetar els paquets i organitzar les donacions en caixes per poder carregar el camió que està previst que surti demà al matí, segons ha explicat el responsable de l'organització, Jordi González.

El vehicle que sortirà cap a Polònia ha estat cedit gratuïtament per l'empresa Transports Areny i l'entrega la realitzaran els conductors de la mateixa companyia. Així, està previst que el camió amb l'ajuda humanitària faci els 3.000 quilòmetres fins a lloc a partir de demà al matí i arribi dilluns. "Els voluntaris ens hem encarregat de l'organització, la recollida i l'empaquetatge de les donacions",explicaGonzález. I afegeix "a destí ja disposen de la logística necessària per fer la descàrrega".

El responsable de l'entitat relata que des de l'organització polonesa els van fer una demanda del que necessitaven i han aconseguit recollir articles de primera necessitat: roba d'hivern, estris, aliments, articles d'higiene, mantes i medicaments, entre d'altres. "La iniciativa i lideratge ha sorgit de Sant Julià, però ens ha ajudat molta gent i hem rebut donacions de tot arreu: d'altres parròquies, de diferents pobles, de les escoles d'Andorra, de la Seu d'Urgell i de Puigcerdà",explicaGonzález. "L'objectiu és mitigar el patiment que està patint la població civil", afirma. De fet, aquest primer enviament s'ha efectuat a partir d'un tractat de Bon veïnatge entre l'ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya amb el comú de Sant Julià i l'entitat laurediana. Així mateix, ambdós territoris preveuen nous enviaments durant les pròximes setmanes.

En aquest sentit, i com agraïment, aquest matí està previst un acte simbòlic a Aixovall, al punt d'entrega de l'ajuda humanitària -davant la seu de la ITV- amb l'assistència de les autoritats lauredianes: el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral i la cònsol menor, Mònica Codina, les autoritats cerdanes, el rector de Sant Julià i els responsables de l'entitat parroquial laurediana.

La recollida ha estat fruït de la col·laboració entre autoritats andorranes i cerdanes

tracking