Residents francesos creuen la frontera amb bidons per omplir el dipòsit

L’encarregat de Gasopas assegura que els conductors omplen garrafes de 10 i 20 litres

L'establiment de Gasopas.GASOPAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La benzinera Gasopas està percebent un augment considerable de clients francesos. Així ho va explicar divendres passat l’encarregat, Sergi Vendrell. “La presència de francesos és un fet habitual en aquest establiment però durant els últims dies s’ha multiplicat”, va assegurar Vendrell. En aquest sentit, l’encarregat del negoci va explicar que davant la realitat de l’encariment dels preus dels carburants a França, molts veïns del país gal estan optant per conduir fins al Principat per omplir el dipòsit del vehicle. “Ho va anunciar tant la televisió com la ràdio francesa. Explicaven que els preus eren més atractius a Andorra. Ara molts d’ells venen i, a part d’omplir el dipòsit del seu vehicle, emplenen bidons de 10 i 20 litres”, va relatar. “De fet, no és que aquí no estiguin pujant els preus, però allà han augmentat de cop. Aquí l’encariment és progressiu”, va afegir, a més de detallar que el preu de la gasolina de 95 octans divendres ja havia assolit els 1,59 euros per litre. Ahir, ja s’havia incrementat a 1,60 euros per litre mentre que a França s’estava pagant a 2,07 euros de mitjana, segons el web Automotive News. “Cada dia aniran pujant més els preus aquí i la diferència s’anirà reduint”, va pronosticar Vendrell.

Segons el web del departament de Medi Ambient, la gasolina de 95 octans s’estava pagant ahir a 1,57 euros de mitjana i la gasolina de 98 octans a 1,63. De fet, ahir va ser el primer dia que el preu no va pujar respecte la jornada anterior. Per altra banda, el gasoil de locomoció es trobava ahir a 1,55 euros de mitjana i el gasoil de calefacció a 1,25. En aquest sentit, des del gener el preu del gasoil de calefacció ha estat el que més s’ha incrementat, amb una variació del 35,87%, seguit del gasoil de locomoció, amb un creixement del 28,95%. Quant a la gasolina, la de 95 octans ha pujat un 17,16% mentre que la de 98 octans ho ha fet un 15,6%. A escala internacional, el preu de referència del barril de petroli baixava per sota dels 100 dòlars, el més baix des del 25 de febrer.

Andorra i França no són els únics territoris on es produeix aquest cas. Diversos mitjans espanyols informaven aquesta setmana que molts residents de Portugal –on dilluns la gasolina va pujar vuit cèntims i superava els dos euros– estan creuant la frontera d’Espanya per omplir els dipòsits dels vehicles a uns preus més barats. Huelva ha estat una de les províncies on s’han detectat més cues a les gasolineres.

tracking