Discussions en el primer comboi de la Creu Roja

Es va generar malestar entre els integrants del comboi perquè hi havia la intenció de creuar la frontera ucraïnesa, segons diverses fonts

Arribada del comboi de Creu Roja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer comboi de la Creu Roja va acabar entre discussions i mala maror. Durant el trajecte es van produir diversos incidents arran de les discrepàncies que van sorgir perquè diversos integrants del comboi volien creuar la frontera i entrar en territori ucraïnès. La Creu Roja va explicar, abans de sortir cap a Polònia, que la intenció era que el material arribés a la ciutat de Lviv, però no es creuaria la frontera perquè seria Creu Roja Polònia i Creu Roja Ucraïna qui s’encarregaria de distribuir el material.

Tanmateix, en última instància l’ONG d’Ucraïna va demanar material mèdic per a nadons i va motivar que part del comboi es plantegès a creuar a territori immers en conflicte bèl·lic. Segons el director de la Creu Roja a Andorra, Jordi Fernández, sí que es va fer un segon enviament a petició de l’organització amb seu a Ucraïna però es va fer a prop de Varsòvia. “En cap cas ningú del comboi ha creuat la frontera”, ha assegurat Fernández en un missatge distribuït per l’ONG.

tracking