Ajuts a transportistes i taxistes per mitigar l'augment de preus dels carburants

S'incrementarà de forma temporal 6 cèntims el litre la devolució parcial de l'import especial

Augment del preu dels carburantsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern aprovarà un augment temporal de 6 cèntims el litre de la devolució parcial de l'impost especial sobre els carburants. Per primer cop, aquesta mesura s'aplicarà també als taxistes, segons ha informat el ministre Eric Jover després del consell de ministres. La finalitat és destensar ambdós sectors, que s'han vist afectats per l'augment de preu dels carburants, i afavorir que la inflació sobre els productes sigui "més controlada".

Jover ha concretat que s'apujarà entre un 50-60% la devolució d'hidrocarburs en referència a la Llei d'Impostos especials per als mitjans de transport industrials superiors a 7.500 kg. Aquests podran demanar la devolució parcial de l'import que taxa els hidrocarburs. Després de la modificació, els vehicles de categoria Euro 6 se'ls retornarà 20 cèntims per litre consumit, 18 cèntims en l'Euro 5, i 16 enla Euro4.

Tanmateix, el Govern nega plantejar mesures per la societat en general, ja que "tres quartes parts de la gent que consumeix hidrocarburs del Principat són visitants". Jover ha informat que en el consell de ministres d'avui s'han elaborat les línies mestres, però encara no s'ha aprovat el reglament. La modificació tindrà una voluntat transitòria fins que s'estableixin els preus dels carburants.

tracking