ENTITATS

Pla per millorar la qualitat de vida dels afectats d'esclerosi

L'Associació TRANA Esclerosi Múltiple oferirà activitats com estimulació cognitiva, ioga adaptat o grups de suport emocional

Carolina Cerqueda i Jacint Risco.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'AssociacióTRANAEsclerosi Múltiple ha presentat aquesta tarda el Pla Integral de Benestar Emocional enTrastornsNeuromotrius - Esclerosi Múltiple, un projecte que té com a principal objectiu afavorir el benestar emocional i la qualitat de vida de les persones afectades amb aquesta malaltia al Principat. "Sovint l'esclerosi múltiple s'anomena 'la malaltia de les mil cares' perquè és una malaltia crònica on l'afectat pot presentar cada dia símptomes diferents", ha explicat Jacint Risco, president de l'entitat. "Els metges poden ajudar a apaivagar elssímptomes, peròés molt important oferir serveis complementaris que ajudin a millorar la qualitat de vida d'aquestes persones", ha afegit Risco.

En aquest sentit, l'associació -que compta en aquests moments amb 350 associats- té previst oferir diversos serveis d'educació emocional, de suport psicològic, de suport jurídic o amb lafinalitatd'oferir als afectats un sentit de pertinença a un grup o comunitat, ajudar-los a adquirir hàbits saludables o a millorar les seves relacions i el suport social. Així,TRANAoferirà diverses activitats periòdiques com tallers d'estimulació cognitiva, activitats físiques i de rehabilitació,iogaadaptat, grups de suport emocional per a afectats i familiars, formació per als cuidadors i activitats de lleure.

Pel que fa a les activitats puntuals, els afectats també podran gaudir d'atenciópsicològicaen el moment del diagnòstic, de xerrades d'hàbits saludables i de sessions de musicoteràpia,risoteràpia,equinoteràpia iartteràpia. "Actualment,no trobem una entitat pública que ofereixi aquests serveis. La nostra intenció és arribar a tots els socis i ampliar la nostra oferta a totes aquelles persones afectades que se'n puguin beneficiar", ha informat la neuropsicòloga Carolina Cerqueda.

tracking