Cultura

Les companyies de bus rebutgen la compensació proposada pel Govern

Nadal i Coopalsa afirmen que la solució plantejada està "allunyada de l'impacte real" de la rebaixa de tarifes

L'abonament de bus costa ara 30 euros.F. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dues companyies concessionàries de les línies de transport nacional regular de viatgers, Coopalsa i Nadal, han rebutjat l'oferta de Govern per compensar la reducció d'ingressos que han tingut per la rebaixa de les tarifes. Les dues empreses asseguren que la proposta de l'executiu "no pot ser acceptada ja que està allunyada de l'impacte real i d'acceptar-la afectaria la viabilitat futura de les empreses".

Nadal i Coopalsa assenyalen que porten dos mesos de reunions amb el Govern per fixar una compensació arran de l'entrada en vigor dels abonaments de 30 euros l'1 de setembre passat i lamenten que "la comissió d'experts que havia d'arribar a un criteri tècnic per fer front a les compensacions no ha resolt la situació ja que mai s'ha tractat d'una comissió d'experts sinó d'una declaració inamovible d'intencions per part dels tècnics del departament de Transports del Govern". Les dues empreses remarquen que l'executiu pot aplicar les tarifes que consideri convenients però que si repercuteixen negativament en la situació financer de les companyies "ha de compensar-les fins a assolir aquell import que hauria estat el normal si no s'haguessin alterat les condicions de la concessió i no de manera arbitrària".

Les companyies destaquen que el canvi d'abonaments que s'aplica des de fa sis mesos "està tenint un impacte notable en el compte d'explotació i encara no han rebut ni un euro en concepte de compensació" insistint que les propostes del Govern queden "molt lluny del resultat que seria esperable". Per això, les dues empreses demanen una solució i "instem al Govern a permetre que siguin els tècnics experts que consensuïn el càlcul de la compensació i a reajustar la seva proposta econòmica en base al consens tècnic".

Les empreses manifesten que continuen treballant en la millora de la qualitat del servei.Autocars Nadal és la concessionària de les línies 1 i Bus Exprés i Coopalsa, UTE formada per Cooperativa InterurbanaAndorrana SA i per Transpisa, empresa del grup espanyol Alsa, ésla concessionària de les línies 2, 4, 5 i 6 i de la Línia Circular.

tracking