El temps

Equipaments obligatoris a partir del port d'Envalira

Meteorologia alerta de pluja intermitent i ràfegues de vent fins a 50 quilòmetres per hora

Neu a EnvaliraMobilitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Mobilitat ha decretat la fase groga a la carretera general 2 a partir del port d'Envalira des d'aquest migdia.En aquest sentit, la predicció meteorològica obliga a extremar les precaucions a aquesta zona de la xarxa viària, per tant, és obligatori l'ús de pneumàtics especials o equipaments; no circular a més de 60 quilòmetres; disminuir la velocitat, especialment en revolts i trams inclinats i evitar qualsevol maniobra brusca, a més d'augmentar la distància de seguretat.

Meteorologia avançava que avui, dia de la Constitució, el mateix front de l'oest que afecta el país des de fa dies, causarà precipitacions intermitents amb una cota de neu que pujarà als 1.800 metres al matí i als 2.100 a la tarda. A més d'un embossament d'aire fred en alçada sud-oest de la Península que enviarà un flux de sud acompanyat de pols en suspensió. El servei meteorològic alerta que hi haurà vent de component sud amb ràfegues de fins a 50 km/h a la tarda als fons de vall. L'estabilitat arribarà demà amb encara nuvolositat abundant però sense pluges.

Aquest front fred va deixar precipitacions generalitzades fins a mitja tarda d'aquest diumenge amb neu per sobre de 1.600 i 1.500 metres, segons informava Meteorologia. De fet, Mobilitat va tenir activada fins al migdia la fase groga a la carretera general 3 a l'accés a Arcalís i a la general 4 a Pal, que obligava a circular amb equipaments especials. A darreres hores de la tarda i vespre d'ahir es van obrir clarianes. Les precipitacions de dissabte van deixar fins a 7 cm de neu nova i 20,8 mm a Sant Julià. Durant el dia d'ahir, s'esperaven gruixos de neu de fins a 10 centímetres als cims més alts.

Disminució del gruix de neu

Acció Climàtica Andorra ha compartia aquest passat diumenge les estadístiques pel que fa al gruix de neu acumulat a Ransol durant l'hivern meteorològic (desembre, gener i febrer), on s'observa una disminució considerable aquest mes de febrer. Meteo recorda que tot i que el desembre fos el més nivós des de 1935 a Ransol, els mesos de gener i febrer han estat molt secs i confirmen la tendència a la baixa del gruix de neu acumulat en aquesta altura durant les darreres dècades.

Front fred per l'oest

tracking