Guerra a Europa

Arribada a Andorra del comboi de la Creu Roja

El vehicle que transporta els quatre refugiats preveu arribar durant el dia d'avui

Arribada del comboi de Creu Roja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comboi de la Creu Roja que va sortir el dimecres passat del Principat per portar l'ajuda humanitària fins a la frontera amb Ucraïna ha anat arribant al llarg d'aquesta nit a Andorra després de cinc dies de viatge. L'últim vehicle ha arribat a les set del matí d'aquest dilluns a la caserna de bombers.

Per altra banda, la furgoneta amb tres voluntaris que es va desviar diumenge del camí de tornada al Principat per recollir a quatre refugiats preveu arribar durant el dia d'avui, després d'haver-los recollit ahir al matí a Bratislava. Tal com explicava un dels voluntaris, es tracta dels familiars d'unavoluntàriade la Creu Roja que resideix a Andorra.Concretament,són tres dones i una menor que van aconseguirfugirdissabte d'Ucraïna amb un bus que els va portar a Bratislava.

En principi s'havien de desplaçar fins a Praga, on el comboi els recolliria de camí de tornada, però finalment els va ser impossible i els voluntaris van decidir que un dels vehicles es desviés per anar-los a recollir, ja que el destí final d'aquests quatre ucraïnesos era Andorra.

La FAAD fa una donació de 500 euros per a Ucraïna

La Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) ha anunciat en un comunicat que ha decidit fer una aportació de 500 euros a través de la Creu Roja Andorrana. La federació postula el seu suport amb el Govern en la condemna dels fets que estan ocorrent amb la invasió d'Ucraïna. Així mateix, l'entitat considera que la decisió que va prendre el consell general la setmana passada "marca una fita històrica com a Estat" i recalquen que estan d'acord amb "l'aprovació de les sancions a la Federació Russa, no als ciutadans russos".

D'altra banda, laFAADexpressa el seusuportal poble ucraïnès i a laNAIU, l'Associació Nacional de les Persones amb Discapacitat d'Ucraïna. I per això, demanen alaFederació Russa que cessi en la seva invasió, respecti els drets de les persones ciutadanes ucraïneses i que el diàleg diplomàtic esdevingui l'únic camí per recercar la pau i l'aturament de la barbàrie que s'està duent a terme a Ucraïna.

La furgoneta que ha recollit als quatre refugiats

tracking