Un vehicle de la Creu Roja es desvia per recollir quatre refugiats a Bratislava

La resta del comboi es troba actualment a 160 km de Praga i segueixen el seu camí de tornada

El vehicle que es desvia cap a Bratislava

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels vehicles que anava amb el comboi de la Creu Roja es desvia cap a Bratislava per recollir quatre refugiats ucraïnesos. Són quatre familiars d'una voluntària resident a Andorra que avui finalment han aconseguit sortir en bus del país en guerra. En principi havien de trobar-se a Praga, peròfinalment i segons informa un membre del comboi, un dels vehicles amb tres voluntaris es desviarà per recollir-los i transportar-los cap al Principat. Segons concreten, els quatre refugiats -una dona, un matrimoni d'ancians i una menor-, tenien la intenció d'arribar a Andorra.

Per altra banda, els quinze voluntaris que resten del comboi segueixen el seu camí de tornada i es troben actualment a 160 km de Praga. Els voluntaris van descarregar el material al magatzem de la Creu Roja de Polònia, a la ciutat dePrzemysl, al límit de la frontera amb Ucraïna ahir a la tarda.

Els divuit voluntaris del comboi van estar ahir al matí a uns 200 quilòmetres de la frontera esperant instruccions de la Creu Roja de Polònia i la d’Ucraïna per entregar el material “perquè encara no sabem bé on ho hem de portar”. Els integrants de la caravana van informar que els productes s’havien de lliurar a diferents magatzems de la ciutat de Przemysl i van triar els articles segons siguin medicaments, roba o menjar per dirigir-se al punt concret.

Els voluntaris van descriure les sensacions que estan tenint com a membres de la caravana. L’oficial de bombers Òscar Llovet va dir que van anar “amb molta il·lusió i alegria i orgullosos de poder fer aquest comboi”. Jorge Perez, responsable de centres de dia de la Creu Roja i voluntari en el viatge aprofitant que tenia vacances, va assegurar que aquesta és una “experiència enriquidora” tot i que malauradament estigui motivada per una causa trista. Càritas Andorrana ha fet un primer enviament de 20.000 euros a Ucraïna per als refugiats que estan fugint del país amb les aportacions fetes pels socis i donants de Càritas parroquial d’Escaldes-Engordany. El Club Internacional ha recollit 30.000 euros per ajudar els refugiats a Andorra.

Entrega de subministraments al segon magatzem

Arribada agredolça del comboi a Polònia

Els voluntaris, ahir.

tracking