Energia

La pujada de la llum no afectarà les tarifes bonificades

La ministra Sílvia Calvó assegura que es mantindran els preus per a les famílies amb menys recursos

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies que tenen tarifes bonificades de FEDA no es veuran afectades per l'increment del preu de la llum que hi haurà aquesta primavera, segons ha manifestat la ministra Sílvia Calvó. La titular de Medi Ambient ha indicat que s'està treballant en l'augment de preus motivat per la guerra d'Ucraïna però encara no hi ha data ni el percentatge concret que s'aplicarà al rebut dels usuaris.

Els beneficiaris de tarifes domèstiques bonificades són llars amb recursos econòmics que es van crear per facilitar l'accés energètic a tota la població amb preus més assequibles. FEDA va anunciar a l'inici de la invasió de Rússia a Ucraïna que no podria continuar assumint la pujada de costos derivada del conflicte armat. El director de la companyia, Albert Moles, va precisar que en cap cas l'encariment de la factura elèctrica assolirà els nivells d'Espanya en declaracions al Diari fa dues setmanes.

Moles va exposar que les variacions que estan patint els mercats internacionals afectaran una tercera part de l’energia que consumeix el país, aproximadament. I va recordar que Andorra té una dependència energètica respecte a l’estranger del 80% però que més de la meitat d’aquesta electricitat correspon als contractes del 2020 a preu fix i que tenen una durada de deu anys. El director de FEDA va remarcar que l'alça de preus afectaria el 40% restant del que es compra fora del Principat.

tracking