temporers

La patronal celebra la flexibilització dels permisos de treball

La Confederació entén que la mesura ajudarà a fidelitzar les plantilles de treball

L'exterior del servei d'Immigració.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) celebra la modificació de la Llei d’immigració que permetrà que els treballadors temporals al Principat puguin encadenar fins a tres temporades consecutives. Aquesta mesura, que es troba en estat de “prova pilot”, segons va explicar el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, permetrà “fidelitzar part de la plantilla temporal donant certa resposta a la falta d’estabilitat i manca de personal que hi havia”, explica Iago Andreu, director de CEA. Segons Andreu, la mesura va arribar al Govern a proposta de la mateixa Confederació i, per això, “la valoració és positiva, perquè satisfà les demandes fetes per part de l’empresariat”.

D’altra banda, el director de la CEA també va assegurar que aquesta mesura ajudarà a “desestacionalitzar” l’oferta del país i va reconèixer que “el Govern ha hagut de fer un esforç perquè nosaltres també entenem que no volem una precarització del mercat de treball”. De fet, la possibilitat d’una precarització del mercat laboral ha estat una de les crítiques que ha rebut aquesta flexibilització de la Llei d’immigració, ja que podria obrir la porta que els treballadors temporals encadenessin contractes d’aquesta tipologia i no s’incorporessin al règim general. Sobre aquesta qüestió, Andreu va afirmar que “la llei ja estableix que després d’encadenar diferents contractes temporals el treballador passa a ser fix”, i va afegir que “els extracomunitaris podran acumular ara tres temporades consecutives, fet que els permetrà passar a la quota general de manera més senzilla”. Per a aquells que no puguin incorporar-se a aquesta quota aquesta mesura “els permet mantenir un lloc de treball” fins a la pròxima temporada d’hivern.“És una mesura excepcional en un moment excepcional”, va sentenciar Andreu, que recorda les dificultats dels diferents sectors per trobar personal que vulgui venir a treballar al Principat.

La modificació de la Llei d’immigració, aprovada dimecres passat en consell de ministres, permetrà que els treballadors temporals que estiguin a Andorra puguin incorporar-se a la quota d’estiu, que els donarà un contracte fins al 31 d’octubre d’enguany. A més, el ministre Rossell va explicar que un altre dels canvis plantejats consisteix a modificar la data de venciment de les actuals autoritzacions de treball temporer. Inicialment era fins a l’1 de maig però s’ampliarà fins al 31 del mateix mes, de manera que es podrà enllaçar un contracte de temporada d’hivern amb un d’estiu. Per últim, la modificació també permetrà encadenar amb la següent temporada d’hivern, corresponent ja a la temporada 2022-2023.

tracking