REPORTATGE

Ple de Josep Carreras

El reconegut tenor va emocionar ahir el públic del Centre de Congressos d’Andorra la Vella després de vint anys sense actuar al Principat.

Josep Carreras juntament amb la mezzosoprano Maria Soler.NATÀLIA MONTANÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts abrics de pell i una cua que arribava fins als ascensors de la plaça del Poble. Així es vivien els minuts previs del concert de Josep Carreras. A dins, la sala del Centre de Congressos s’anava omplint amb comptagotes d’assistents que –després d’haver mostrat el seu corresponent passaport covid a l’entrada– s’anaven saludant i unint en diferents grups davant dels seus seients per comentar prèviament l’actuació. La tria del vestuari, en molts casos, s’intuïa escollida especialment per a l’ocasió. Passats 15 minuts de les vuit del vespre –l’hora prevista de l’inici del concert– els llums es van apagar finalment per donar pas al reconegut tenor que, com és habitual, va entrar a l’escenari acompanyat del seu inseparable pianista, Lorenzo Bavaj, que fa més de 30 anys que l’acompanya a les actuacions. Amb un gest de complicitat, la mà dreta recolzada a sobre del piano de cua, el tenor va iniciar el concert amb una gran rebuda del públic, que l’esperava amb gran il·lusió.

L’actuació, que es va dividir en dues parts, va repassar clàssics de l’òpera amb una gran presència d’àries de compositors italians com Era de Maggio, de Mario Pasquale Costa, Lu Cardillo, de Giuseppe Saverio, o Voce e notte, d’Ernesto de Curtis. Els assistents, que van omplir la sala fins a la darrera fila de butaques, van aplaudir amb passió tots els temes i van ovacionar especialment el duet Je te veux, d’Erik Satie, que Carreras va cantar juntament amb la mezzosoprano massanenca Maria Soler. El repertori també va incloure temes més contemporanis i dirigits a un públic més popular i no especialitzat com, per exemple, Se (Cinema Paradiso), d’Ennio Morricone, o l’Havanera de Carmen, de Georges Bizet. Finalment, l’actuació es va cloure amb el tema Dicitencello vuie, del compositor napolità Rodolfo Falvo.

Josep Carreras, de 75 anys, viu al Principat des de fa tres anys i no hi actuava des de l’any 1999, quan va protagonitzar un concert benèfic a favor de la fundació contra la leucèmia que porta el seu nom. Actualment, resideix a Andorra acompanyat de tota la família i els cinc nets.

El concert, patrocinat per Crèdit Andorrà i promogut i patrocinat per Concert Studio, estava previst celebrar-se el mes de desembre però es va posposar a causa de l’evolució de la pandèmia, tot esperant que la incidència de casos de covid fos menor.

tracking