Gent gran

El PS demana la retirada del decret que apuja els preus dels sociosanitaris

L’oposició considera que “una mesura tant important no es pot fer a cop de decret i d’esquenes a les associacions implicades”

El PS avui en roda de premsaMarc Romero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata ha demanat avui la retirada del decret que apuja els preus dels centres sociosanitaris de la gent gran. “Després de dos anys de pandèmia i d’esforç i sacrifici de la ciutadania i de la gent gran, no podem, a la primera de canvi, apujar els preus” ha afirmat el cap del partit Pere López.

Els socialdemòcrates consideren que "una mesura tan important no es pot regular a cop de decret i sense comptar amb les associacions implicades, sense un debat de la ciutadania", ha afegit Marta Pujol, vocal del comitè executiu. Si bé és cert que reconeixen que hi ha un reglament d'ajudes per a les persones amb majors dificultats econòmiques, consideren que és massa restrictiu i adverteixen que es podrien donar situacions en les quals "el percentatge de discapacitats es reduís per tal de limitar la despesa pública".

Tanmateix, la proposta del PS no ha estat detallada més enllà de considerar necessari “un model de societat que garanteixi les necessitats de la gent gran i de les persones més dependents”, així com “potenciar l’atenció a casa” per aquelles persones que ho necessitin.

Sense notícies d'Ucraïna

D'altra banda, el president del partit ha afirmat que, per ara, no han tingut cap notificació del Govern en relació amb la situació dels refugiats que han arribat al Principat procedent d'Ucraïna. "Hem de pensar que la legislació actual és suficient, però per ara no hem rebut cap notificació del Govern", ha assenyalat López que també ha explicat que des del partit s'han posat en contacte amb el cònsol honorari ucraïnès per mirar de garantir l'ajut a les persones refugiades.

tracking