Dia de la dona treballadora

Les feministes reclamen que la Llei d'Igualtat sigui efectiva

L'ADA i Acció feminista han assegurat que continuaran lluitant per combatre les principals mancances que presenta la llei durant la lectura del manifest

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d'un centenar de persones han fet acte de presència en la lectura del manifest feminista que ha organitzat l'Associació de Dones d'Andorra (ADA) i Acció Feminista aquest migdia en motiu del 8 de març a la Plaça Lídia Armengol. Lesrepresentantsde les dues associacions, Antònia Escoda i Mònica Codina han celebrat el fet que la Llei d'Igualtat estigui a punt d'implantar-se tot i que n'han destacat les principals mancances. "Com a associació no ens aturarem fins que les nostres reivindicacions estiguin integrades a la llei" ha assegurat Escoda, qui ha qualificat la llei com un 'dolç eufemisme'. En aquest sentit, ha recordat que la llei deixa de costat els drets sexuals i reproductius de les dones i no contempla mesures realsen relació ambconceptes com la bretxa salarial i la conciliació familiar. "Tot el que hi ha són indicacions. No hi ha res que obligui les empreses a dur a terme accions efectives per revertir aquest problema" ha manifestat, Escoda. "Només les empreses de més de 50 treballadors estan obligades a tenir plans d'igualtat. Això deixa un 75% del teixit empresarial fora d'obligació" ha afegit.

Durant la lectura del manifest,MariaJosé Espinosa, membre de l'ADA, ha recordat la figura de JoaquimaCalvó-impulsadora del sufragi femení al país- i ha deixat clar que l'associació està compromesa amb la pau. "Condemnem qualsevol forma de violència i apostem per la via del diàleg. Expressem la nostra solidaritat amb les persones que pateixen agressions miliars".

tracking